image Baakn
Minnelijke regeling

Minnelijke regeling

Er zijn verschillende mogelijkheden om samen met je ex-partner een minnelijke regeling uit te werken over je scheiding. Dit kan via de hulp van een erkend familiaal bemiddelaar die jullie zal helpen een evenwichtige regeling uit te werken. Dit akkoord zal nadien bekrachtigd worden door de Familierechtbank. Men kan ook kiezen voor een collaboratieve onderhandeling.  

Bij BAAKN advocaten zijn er erkende familiaal bemiddelaars die u en uw ex-partner kunnen begeleiden bij uw scheiding. Beide partijen moeten in dit traject willen stappen.

Bij BAAKN Advocaten zal er steeds getracht worden een minnelijke regeling uit te werken, ook buiten een traject van bemiddeling. Via het voeren van gewone onderhandelingen met de raadsman van uw ex-partner kan er gewerkt worden naar een echtscheiding met onderlinge toestemming. Dit akkoord zal nadien nog door de Rechtbank bekrachtigd moeten worden.

Voor de rechtbank

Voor de rechtbank

Kan er om welke reden ook geen minnelijke regeling bereikt worden, dan kunt u een gerechtelijke procedure opstarten voor de Familierechtbank. Om uit de echt te scheiden moet er voldaan zijn aan verschillende voorwaarden. 

Zijn deze voldaan, dan zal het huwelijk ontbonden worden en wordt er een notaris aangesteld die zal overgaan tot de vereffening en verdeling van de huwelijksgemeenschap. Ook zal de rechtbank een regeling opleggen met betrekking tot de minderjarige kinderen. Ook dan zal er steeds getracht worden om in de mate van het mogelijke te werken naar (deel)akkoorden.

Vragen?

Vragen?

Onze advocaten zijn beschikbaar voor u via het communicatiekanaal dat u verkiest. Op een van onze kantoren, telefonisch of via een digitale meeting.

De kantoren van BAAKN zijn gevestigd in Bornem en in Antwerpen en zijn vlot bereikbaar. 

 

info@baakn.be                       +32 (0)3 376 86 96

Contacteer onze experts!

logo logo